Audyty wewnętrzne
Oferujemy Państwu prowadzenie audytów
związanych z bezpieczeństwem żywności i pasz oraz weryfikacje systemu
HACCP. Wykwalifikowani audytorzy pomogą Państwu zidentyfikować
potencjalne niezgodności we wdrożonych systemach jakości oraz
procedurach.
Oferujemy również
prowadzenie audytów (przed certyfikacją, kontrolnych, wewnętrznych,
przeglądów zarządzania) na zgodność z wymaganiami:
- HACCP w sektorze spożywczym i paszowym;
- BRC Global Standard for Food Safety issue 6 (2012);
- IFS Food version 6 standard (2012);
- GMP+ w sektorze paszowym (2012);
- Norm ISO 22000 oraz ISO 9001;
- BRC/IOP Packaging and Packaging Materials issue 4;
- Systemów ISCC; REDcert; 2Bsvs; NTA 8080 (biomasa / biopaliwa).
Prowadzimy kompleksowe
oceny warunków programów wstępnych PRP (wg ISO 22000) GHP/GMP oraz
systemu HACCP (wg. przepisów prawa EU i PL).
Wycenę kosztów auditów wewnętrznych oraz dodatkowe informacje uzyskacie Państwo telefonicznie lub po wypełnieniu formularza kontaktowego więcej
Rodzaje prowadzonych audItów
1.Audity procesu- część procesu realizowana wg. metodyki Klienta
- prowadzone dla nowych procesów lub linii produkcji
- prowadzone w przypadku nieprawidłowości lub wycofania produktu z rynku
- oceniające zgodność systemu w stosunku do wymagań standardu
- podstawa projektowania systemu zarządzania
- prowadzone po wdrożeniu systemu jakości
- oceniający zgodność systemu zarządzania organizacji z wybranym standardem przed procesem certyfikacji
- prowadzony przez audytorów z doświadczeniem w auditach certyfikacyjnych
Audit dostarcza
informacji o poprawności działania systemu bezpieczeństwa żywności/
pasz. Ocenia ryzyko wystąpienia nieprawidłowości oraz sugeruje
wprowadzenie działań korygujących zgodnie z potrzebami.
Audyty prowadzimy zgodnie z nową nomrą PN-EN ISO 19011:2012 Wytyczne dotyczące auditowania systemów zarządzania więcej
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz