Audity

weryfikacja haccp auditi wewnętrzne certyfikujące nadzoru dostawców brc ifs iso 22000 9001

Audyty wewnętrzne

Oferujemy Państwu prowadzenie audytów związanych z bezpieczeństwem żywności i pasz oraz weryfikacje systemu HACCP. Wykwalifikowani audytorzy pomogą Państwu zidentyfikować potencjalne niezgodności we wdrożonych systemach jakości oraz procedurach.
Oferujemy również prowadzenie audytów (przed certyfikacją, kontrolnych, wewnętrznych, przeglądów zarządzania) na zgodność z wymaganiami:
  • HACCP w sektorze spożywczym i paszowym;
  • BRC Global Standard for Food Safety issue 6 (2012);
  • IFS Food version 6 standard (2012);
  • GMP+ w sektorze paszowym (2012);
  • Norm ISO 22000 oraz ISO 9001;
  • BRC/IOP Packaging and Packaging Materials issue 4;
  • Systemów ISCC; REDcert; 2Bsvs; NTA 8080 (biomasa / biopaliwa).
Prowadzimy kompleksowe oceny warunków programów wstępnych PRP (wg ISO 22000) GHP/GMP oraz systemu HACCP (wg. przepisów prawa EU i PL).
Wycenę kosztów auditów wewnętrznych oraz dodatkowe informacje uzyskacie Państwo telefonicznie lub po wypełnieniu formularza kontaktowego więcej

Rodzaje prowadzonych audItów

1.Audity procesu
  • część procesu realizowana wg. metodyki Klienta
  • prowadzone dla nowych procesów lub linii produkcji
  • prowadzone w przypadku nieprawidłowości lub wycofania produktu z rynku
2. Audity wstępne
  • oceniające zgodność systemu w stosunku do wymagań standardu
  • podstawa projektowania systemu zarządzania
  • prowadzone po wdrożeniu systemu jakości
3. Audit przed certyfikacją
  • oceniający zgodność systemu zarządzania organizacji z wybranym standardem przed procesem certyfikacji
  • prowadzony przez audytorów z doświadczeniem w auditach certyfikacyjnych
Audit dostarcza informacji o poprawności działania systemu bezpieczeństwa żywności/ pasz. Ocenia ryzyko wystąpienia nieprawidłowości oraz sugeruje wprowadzenie działań korygujących zgodnie z potrzebami.
Audyty prowadzimy zgodnie z nową nomrą PN-EN ISO 19011:2012 Wytyczne dotyczące auditowania systemów zarządzania więcej

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz